OUDE GEBOUWEN BEWONDEREN EN LEKKER ETEN || ROME

Dinsdagochtend, 6 juni. Het is nog vroeg want we moeten op tijd weg, omdat er vandaag veel op de planning staat. Een goed toeristisch dagje...

Dinsdagochtend, 6 juni. Het is nog vroeg want we moeten op tijd weg, omdat er vandaag veel op de planning staat. Een goed toeristisch dagje met een bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum. Deze twee bezichtigingen kan je natuurlijk niet missen wanneer je een trip maakt in Rome, dus ze stonden op ons lijstje. 



Met bus en metro stonden we in een uurtje weer in de binnenstad. Dit ging niet geheel soepel, maar het is ons gelukt. De metro was extreem druk,'sardientjes in blik'-level drukte, dus dat was niet zo prettig. Maar eenmaal aangekomen, liep alles weer soepel.Als eerste op onze planning stond het Colosseum, dat niet moeilijk te vinden was aangezien er een metrostation is die genaamd is naar het gebouw. We stapten er dus recht tegenover uit.

Onze fietstourgids van afgelopen zondag vertelde ons nog een leuk feitje over de reden dat het amfitheater rond is. Zoals velen wel weten werd het Colosseum gebouwd om vooral gevechten in te voeren. Romeinen hielden van bloed en sensatie en dit konden ze verwachten tijdens een gevecht in het Colosseum. Het theater heeft geen hoeken, zodat de vechters nooit in een hoek tot stilstand kunnen komen. Ook al werd een vechter tegen een muur gedreven, door de ronde vorm bleef er altijd beweging en sensatie in het gevecht.



Omdat we de tickets al van tevoren hadden gekocht, konden we de rijen overslaan. Dit heeft ons echt ontzettend veel tijd bespaard, aangezien die enorm lang waren. Langs de rijen liepen we dus zo door, langs de beveiliging, naar de ingang van het Colosseum.

Het was nog een enorm raadsel om erachter te komen hoe je echt binnenin het gebouw kon komen. De trap was moeilijk te vinden, maar toen het ons gelukt was, konden we eindelijk de ware toerist uithangen. Dat betekent: camera's in de aanslag en foto's maken alsof je leven er vanaf hangt. Op mooie stukjes van het gebouw werd er zelfs een rij gevormd van toeristen die allemaal van dat punt een foto wilde maken (of 100), zo drukbezocht was het. Op het moment dat wij er waren, was het nog ochtend. Dat betekent dat het alleen nog maar drukker zou gaan worden met de middag, dus ik ben blij dat we er al op tijd waren, zodat we nog wat konden zien en we überhaupt nog konden lopen.







Het Colosseum heeft veel mooie, indrukwekkende punten en vanaf elke plek ziet het er ook weer totaal anders uit. Ik bleef mijn ogen uit kijken met bewondering voor de Romeinse bouwers van dit gigantische amfitheater. Vele delen stonden helaas in de steigers, omdat het gerestaureerd wordt. Dat was wel vervelend voor de foto's, maar uiteraard begrijpelijk als je bedenkt dat dit gebouw al vele eeuwen bestaat.



Na de Colosseum bezichtigd te hebben, gingen we door naar het Forum Romanum. Het Forum Romanum was in de tijd van het keizerlijke Rome het centrum van het leven. Het bestaat nu nog uit ruïnes, triomfbogen, tempels en basilieken. Ook hier konden we de gewone rij weer overslaan vanwege onze vooraf geboekte tickets, maar zelfs de 'skip-the-line'-kassa had een rij. We moesten dus wel even wachten, maar het ging gelukkig een stuk sneller dan de gewone rij.

Het Forum Ramanum is een geweldige plaats voor iemand die echt van geschiedenis houdt. Er is nog zo veel staande gebleven en er is zo veel te zien en te beleven. Ik vond het erg bijzonder om zo in de tijd terug genomen te worden. Het was wel al gauw steeds hetzelfde en met de brandende zon op je hoofd en een moe lichaam, was het interessante er al gauw af. Toen we een bankje tegenkwamen besloten we dus ook om daar te gaan zitten en hier hebben we langer gezeten dat je gemiddelde rustmomentje. Zo konden we wel even bijkomen van wat we allemaal al gedaan hadden. Hierna liepen we de route af en toen konden we ook het Forum Romanum van ons lijstje afstrepen.








Zoals ik net al zei waren we op dit moment een beetje moe aan het worden. De afgelopen dagen waren erg vermoeiend geweest en vroeg opstaan had daar niet bij geholpen. We gingen dus even rustig in de stad even zitten en onze broodjes eten. Het was tenslotte tijd voor lunch. Voor vandaag stond er niets meer op de planning. Toen de broodjes opgegeten waren, gingen we op zoek naar een park genaamd 'Villa Borghese'. Onderweg werden we minsten honderd keer aangesproken door straatverkopers met rozen. Zeer vervelend. Ook toen we in het park aangekomen waren werden we weer door zo'n verkoper aangesproken. Toen we hem zeiden dat we zijn rozen niet wilden, werd hij zelfs boos en zei ons dat we slechte mensen waren. Helaas voor hem.

In Villa Borghese hebben we onze middag uitgezeten en toen het tijd was voor diner gingen we op zoek naar een restaurantje om wat te eten. Bovenaan de Spaanse trappen vonden we er een. Hier aten we onze heerlijke pasta en dessert en toen dit allemaal op was, namen we de metro en bus weer om terug te gaan naar de camping. Er bestaat overigens wel een foto van ons bij het restaurant, maar deze is té rampzalig om online te zetten, dus je mag je fantasie gebruiken om te bedenken hoe het eruit zag. Morgen hebben we weer een leuke dag. We gaan dan naar Vaticaanstad (!).

Ook leuk om te lezen

0 comments

Flickr Images