Ouderen verblijden, Chillen en tellen met kinderen! || Namibië

Het is donderdag 28 juli vandaag. Vanochtend ging ik samen met Marith, Marieke, Willeke en Dick naar het ziekenhuis om de kindjes daar ...

Het is donderdag 28 juli vandaag. Vanochtend ging ik samen met Marith, Marieke, Willeke en Dick naar het ziekenhuis om de kindjes daar te wassen. De kindjes daar hebben echt mijn hart gestolen. Zo zielig maar zo schattig. Er was genoeg tijd om heerlijk met de baby'tjes te knuffelen en het was zelfs zo dat toen we ze loslieten ze direct begonnen te huilen. Zo bijzonder is het voor ze om wat aandacht en liefde te krijgen.







 Een aantal dagen geleden was er in de wijk geflyerd om een ouderenverzorgochtend te promoten die vandaag plaats vond. Vanmorgen ging ik samen met Marieke en Marith op pad om een groep ouderen uit hun hutjes te halen en naar het RKC te brengen. Ze hadden allemaal hun mooiste jurkjes, colbertjes en hoedjes uitgezocht voor deze ochtend. Super schattig om te zien. Het was vanmorgen ook weer heel normaal dat we een tijdje moesten wachten tot dat ze helemaal klaar waren. De Afrikaanse, rustige, cultuur kwam weer duidelijk naar voren. Kalm aan, geen haast. Met een busje vol reden we weer terug naar het RKC om de ouderen hier hun plekje aan te wijzen voor de komende ruim drie uurtjes.



De mensjes hebben een heerlijke ochtend gehad met koffie of thee en een super lekkere koek die Corine voor ze had gemaakt. Hiermee konden we direct Thoms achtiende verjaardag vieren! De gezichten van de oudjes werden met een maskertje in gesmeerd. Ze leken net een smurf, zo blauw! Hun nagels konden gelakt worden en hun voeten gewassen. Daarnaast was er ook nog de gelegenheid om koek te happen maar dan in plaats van koek hadden we spekjes. Ze vonden dit echt geweldig! Na een paar uurtjes was het alweer het einde van de ochtend en werden de ouderen weer naar hun huisjes gebracht. Het was een hele dankbare ochtend dus.









's Middags heb ik eigenlijk vooral gechilld. Na heel wat enorm koude dagen was het vandaag dan eindelijk weer warm weer! En daar hebben we gebruik van gemaakt. We hebben er van genoten. Wel heb ik nog samen met Marieke even de huiswerkklas van het RKC bezocht. De kleine breintjes waren aan het tellen van 1 tot en met 20. Super schattig! Het is ook mooi om te zien dat er een kans wordt geboden aan kleine wondertjes zoals deze die er niets aan konden helpen dat ze in een wijk als Block E zijn geboren. Door Rene kids centre krijgen zij ook een kans om wat te leren en dat is prachtig.



Ook leuk om te lezen

0 comments

Flickr Images