Het is bijna zover!

Hoihoi! Vandaag schrijf ik weer even een mooi verhaaltje, want de laatste voorbereidingen voor de reis zijn getroffen, dus het is nu écht...


Hoihoi! Vandaag schrijf ik weer even een mooi verhaaltje, want de laatste voorbereidingen voor de reis zijn getroffen, dus het is nu écht bijna zover! Een aantal dagen geleden viel er een brief over de reis op de deurmat. Hierin stond de laatste informatie en onder anderen de paklijst. Ik was weer een stapje dichter bij de reis. Steeds had ik weer zo'n besefmomentje dat het al over een paar weken zover zou zijn. En nu hoef ik niet eens meer zo lang af te tellen. Maar wat was er gisteren dan voor iets aan de gang wat ik versta onder de 'laatste voorbereidingen'? Nou, gisteren kwamen de jongeren, leiding en de ouders van de jongeren bij elkaar. Deze avond bestond uit een aantal dingen en lees vooral verder om te weten komen hoe dat ging.




Voordat de ouders kwamen waren we als jongeren en leiding al bij elkaar gekomen. Samen hebben we heerlijk pizza gegeten en de laatste dingen voor de reis besproken. Na de pizza gegeten te hebben, gingen we naar het kerkje. Hier werden nog een aantal dingen voorbereid, zoals het opzetten van microfoons en het instellen van de beamer. Het is al goed te merken dat we geen vreemden meer voor elkaar zijn zoals bij de eerste ontmoeting. We leren elkaar steeds weer een beetje meer te leren kennen. Oh, en trouwens, om de tijd te doden kan je je samen prima vermaken op een piano!





Om 20 uur stroomden de ouders rustig binnen en nu kon de avond pas echt beginnen. Toen ieder een plekje had gevonden ging Dick de avond openen. Hij heette iedereen welkom en vertelde het een en ander. Daarna ging de leiding zich ieder voor zich voorstellen. De leiding bestaat uit zes man sterk. Van alle leeftijden wat dus het is heel divers. Dit maakt het een leuk team. Van links naar rechts: Mijn moeder Gerda, Frans, Daniëlle, Aron, mijn vader Matthé en dan Dick.




Toen was mijn groepje, het muziekgroepje, aan de beurt om een aantal liederen te zingen met de aanwezigen. De dag voor gisteren zijn wij als groepje bij elkaar gekomen om deze liederen door te nemen en te oefenen. Het was niet alleen de bedoeling dat wij alleen vandaag de muziek verzorgden, maar dit is ook onze taak tijdens de reis. Waar we ook nodig zullen zijn, zullen wij muziek maken om een toneelstuk of liedje te begeleiden. Het was erg leuk om samen muziek te maken.


Toen was het tijd voor René om het verhaal te vertellen over het ontstaan van René Kids Centre (RKC) waar wij naartoe gaan. Het was een mooi en meeslepend verhaal dat hij vertelde en zeer indrukwekkend. Meer hierover is te vinden op zijn gelijknamige website.




Nu was de tijd aangebroken voor de andere groepjes om te vertellen waar zij verantwoordelijk voor zullen tijdens de reis. Van boven naar beneden hebben we een Kids Club groepje, een sportgroepje, een bejaardenverzorgingsgroepje en tot slot nog een theatergroepje, maar hier heb ik geen foto van weten te maken. Elk groepje voor zich gaat nadenken over hoe zij hun steentje kunnen bijdragen in Namibië.

De avond werd afgesloten met nog een lied en daarna konden de ouders nog met elkaar of met ons praten onder het genot van een hapje en een drankje. En dat was dan onze laatste bijeenkomst. Over een ruime twee weken zien we elkaar weer, maar dan gaat de reis écht beginnen.

Ook leuk om te lezen

0 comments

Flickr Images